Keuren heftrucks en intern transportmaterieel

heftruck

Een goed onderhouden heftruck is veiliger, bedrijfszekerder en heeft een langere levensduur. De wettelijk verplichte, jaarlijkse keuring helpt daarbij. ISL-BatteryServices voert die keuring als keur gecertificeerd bedrijf, deskundig en onafhankelijk uit.

Hiermee bent u verzekerd dat uw materieel veilig is en in topconditie verkeert. De ISL-Keur jaarsticker en het keuringsrapport bieden overtuigend bewijs bij inspecties of eventueel bij ongevallen tegenover de Arbodienst.

Wettelijk verplicht!

Het inspecteren van heftrucks en ander logistiek materieel is een wettelijke verplichting. Volgens de Arbowet dienen werkgevers hun bedrijfsmaterieel regelmatig (minimaal één keer per jaar) door een vakbekwame professional te laten inspecteren.

ISL-BatteryServices is Keur-Gecertificeerd. Al onze keurmeesters keuren volgens de meest actuele NEN 3691-1 & NEN-EN 1175. Al onze keurmeesters zijn individueel getraind en gecertificeerd.

Veiligheidsbeheer

Een veilige logistieke werkomgeving rust op het veilig gebruik van machines. Dit omvat de juiste opleiding en instructies voor medewerkers, zodat ze het materieel correct en verantwoord hanteren. Tegelijkertijd is het van belang om heftrucks en andere interne transportmiddelen up-to-date te houden door middel van regelmatig onderhoud en periodieke keuringen.

Voordelen ISL-Keur

Met ISL-Keur heeft u de garantie dat alles in orde is. U kunt erop vertrouwen dat de inspectie aan alle vereisten voldoet en dat uw heftrucks, reachtrucks en magazijntrucks in uitstekende staat verkeren.

  • Uw team opereert met veilig en betrouwbaar equipment.
  • U voldoet aan de eisen van de Arbowet.
  • Geen onverwachte verrassingen of storingen.
  • Verlaagde kans op uitval en downtime.

Integreren met standaard onderhoud

De keuring kan geïntegreerd worden in het standaard batterijonderhoud. Dit vereenvoudigt de planning en minimaliseert de stilstand van de heftruck, waardoor uw bedrijfsproces ononderbroken kan doorgaan.

Wat is de werkwijze?

Voor de keuring plant u een afspraak in met ISL-BatteryServices. Onze gecertificeerde keurmeester bezoekt uw bedrijf op de afgesproken dag en tijd. De keuring kan desgewenst samenvallen met een reguliere batterijonderhoudsbeurt.

De keurmeester inspecteert de heftruck en alle onderdelen aan de hand van een gestandaardiseerd keuringsformulier met bijbehorende instructies. De resultaten worden vastgelegd op het keuringsformulier. Indien er tekortkomingen worden geconstateerd, geeft de keurmeester aan welke maatregelen kunnen worden genomen om deze direct te verhelpen.

Bij goedkeuring ontvangt u een keuringsrapport en wordt de heftruck voorzien van een ISL-Keur jaarsticker.

Keursticker

Een gekeurde truck herkent u aan de ISL-Keur jaarsticker, enkel toegekend door gecertificeerde keurmeesters. De sticker vermeldt tevens de vervaldatum voor de volgende keuring.

Deze zichtbaarheid is praktisch: u heeft duidelijk zicht op de volgende keuringsdatum en toont tegelijkertijd dat u zich inzet voor kwalitatief en veilig materieel.

Voor de chauffeur bevestigt de jaarsticker dat hij of zij op een goedgekeurde en veilige machine rijdt, tevens dient het als aanmoediging om er zorgvuldig en veilig mee om te gaan.

Wilt u meer weten?

Vraag het ons. U kunt op verschillende manieren in contact komen met onze adviseurs.

Telefonisch: +31 (0)46 7990530 & +31 (0) 621509466

Email: info@isl-batteryservices.nl

of via ons contactformulier.